Mitt eget Narnia

Jag besöker det när jag letar intressanta företag

Smarta lösningar kring köradministration

12 mar 2015

 

Om du går ut på elektroniskkörjournal.se så hittar du ett nytt, smart sätt att administrera körning på. Med Trakks effektiva och kundanpassade lösningar kring att logga körningar går allt så mycket enklare och snabbare. Deras tjänst är internetbaserad och är till för de körjournaler som redan är installerade elektroniskt. Förare slipper att logga för hand och det är en journal som aldrig sviker. Dessutom är den obestridbar. Alla riktlinjer enligt Skatteverket följs med deras smarta körjournal.

Samarbete gör körning effektivare

Det finns idag många transportbilar som kör helt tomma eller med halv last. Det gör det både oeffektivt och är sämre för miljön. Nu finns det en smart lösning hos transport24.se. Här har CargoSpace24 tagit fram en plattform som blir en mötesplats för hela Europa. Allt från Transportföretag och Transportköpare till förare kan ansluta sig och på så sett se till att fylla varandras behov och utnyttja varandras tillgångar på bästa sätt. Via denna smarta plattform kan man matcha transportkapacitet med behovet av transportutrymme. Det gör att alla körningar alltid blir effektiva.

Statistik som är skrämmande

Här kommer lite statistik på hur det ser ut idag:

 • 5 miljoner lastbilar finns inom EU idag
 • 57 % av dessa åker idag med en viss del tomma ytor
 • 24 % åker med helt tomma transportutrymmen

Vad är transport?

Wikipedia kan du läsa mer om transport. Transport är egentligen en förflyttning av olika saker. Det kan handla om både djur, människor och varor. Idag finns det många företag som sysslar med olika former av transporter. Genom att använda sig av dels körjournaler och dels CargoSpace24s smarta lösning så kan alla transporter bli mycket mer effektiva än tidigare. Det gäller alla typer av transporter då det idag är viktigt att se över både miljö och effektivitet.

Regler kring sommardäck

26 jan 2015

När det kommer till både sommardäck och vinterdäck så finns det lagar och regler som styr dels när de ska sitta på bilen, men även hur skicket på dem ska vara. Hos Nordendäck.se hittar du lagliga sommardäck som följer sommardäck och dess regler. Sommardäck ska sitta på mellan 16 april och 1 december. Mönsterdjupet får inte vara under 1,6 mm och helst bör de vara över 3 mm för att vara helt säkra. Köper du helt nya sommardäck så är det bra att satsa på däck med ett mönsterdjup på 8-9 mm.

Köp lagliga sommardäck på nätet

Nordendäck har ett stort sortiment av sommardäck på sin hemsida som de kan erbjuda dig till bra priser, men utan att tumma på kvaliteten. Deras däck kommer från kända tillverkare så som Nokian, Michelin, Continental och Goodyear. Utöver sommardäck erbjuder de även:

 • Vinterdäck
 • Fälgar
 • Dubbdäck
 • Kompletta hjul

Se till att du alltid har rätt sorts däck som passar din bil. Du kan i den instruktionsbok som medföljer bilen läsa dig till vad som rekommenderas. Du kan hos Nordendäck sedan söka fram rätt sorts däck antingen via dimensioner eller så söker du med hjälp av modellen på bilen. Dessutom kan du fylla i ditt registreringsnummer för att få fram de däck som passar just din bil. Enklare än så här kan det ju inte bli! Tar du dessutom hand om dina däck så håller de flera säsonger.

Däck och historia

Om du är intresserad av däck och sådant för övrigt så är Wikipedia en ypperlig sida. Där kan du lära dig mer om däck och dess historia. Dessutom vad de olika däckmärkningarna betyder och vikten av att man har rätt storlek till bilen man använder. Du kan även lära dig mer om hastighetsindexering för bildäck och mycket mer!

Pallyftare och andra lyftredskap

26 jan 2015

Ergonomi, är något du som arbetar på ett lager eller i verkstad måste tänka på särskilt mycket. Ergonomi är för all del lika viktigt på vilken arbetsplats du än kan tänkas ha, från ett stillasittande kontorsjobb till ett rörligt jobb. Ergonomi för dig som jobbar på lager eller i verkstad skiljer sig lite åt mot den ergonomi en kontorsabetare måste ha. Han eller hon behöver röra på sig, inte sitta still och ha ett höj och sänkbart skrivbord och rätt anpassad sittställning framför sin dator. En verkstadsarbetare eller en lagerarbetare kan tänka ergonomiskt genom att använda smarta produkter så som pallyftar eller smarta lyftbord, som gör det lättare för dig och som dessutom besparar dig från att göra olika tunga lyft. Lagergiganten har ett stort utbud av dessa produkter.

När det gäller lyftredskap

Om du kikar på lyftredskap.net så kommer du se ett stort utbud av olika ergonomiska hjälpmedel som du kan tänkas ha behov av när du arbetar. Exempel på smarta lyftredskap är:

 

 • Fattång
 • Gripaggregat
 • Lyftbord
 • Lyftbordsvagnar
 • Verkstadskranar

Genom att du använder dig av lyftredskap och pallyftar så sparar du på din kropp. Du slipper riskera att skada dig och ditt arbete blir så mycket enklare med hjälp av rätt sorts produkter. Om du dessutom ser till att komplettera din arbetsplats med ytterligare lager och verkstadsinredning från Lagergiganten så får du en effektivare arbetsmiljö. Dessutom ordning och reda.

Lagergiganten erbjuder ett av Sveriges största sortiment just inom inredning för lager och verkstäder. Det är enkelt att beställa via deras hemsida och skulle du ha några frågor kring utbudet eller behöver ha hjälp med att beställa så finns kundtjänst på plats både via telefon och mail. Om du är intresserad av att få ta del av förmånliga erbjudanden varje månad så ska du se till att prenumerera på nyhetsbrevet.