Mitt eget Narnia

På äventyr i vardagen

Är det dags för en flytt?

Det kan vara riktigt kul att flytta, en utmaning, en nystart och nya vyer. Men samtidigt är det ju rätt jobbigt. Det eftersom att med en flytt så kommer det en massa måsten. Ju mer grejer du har, desto mer saker ska packas. Sedan ska dessa transporteras till nya bostaden och det ska packas upp. Det kan vara smidigt att använda dig av en bra flyttfirma, en sådan hittar du på Flyttfirmaiuppsala.nu. Annars är det bra att ha ett gäng med vänner som hjälper dig med att bära och köra alla saker. 

Packa rätt

Det du bör börja med när du ska packa är att rensa allt du inte vill ha med dig till den nya bostaden. Se till att slänga bort, skänka bort eller sälja de saker du inte vill spara eller ta med. Efter det är det dags att packa. Se till att ha många kartonger, det brukar gå åt en hel del. Du kan köpa smarta pack med lådor, hämta banankartonger på affären samt att du även kan vara smart och packa i resväskor och andra väskor. Packa inte för tungt, det blir jobbigt att bära då, oavsett om du anlitar flyttfirma i Upplandsbro eller ska bära på egen hand. 

Glöm inte göra alla viktiga saker

I en flytt ska det även göras andra saker. Missa inte att göra en adressändring, byta eller flytta abonnemang på el, tv, bredband med mera. Även hemförsäkringen ska du se till att ändra till nya adressen. 

6 Jul 2020