Mitt eget Narnia

På äventyr i vardagen

Är du tunnhårig?

Går du hela tiden och tittar dig i spegeln och letar efter tecken på att du börjar bli tunnhårig eller har du kanske redan börjat att tappa hår? Det kan vara ett tecken på åldrande, men det har även andra orsaker. Saker som gör att man tappar hår kan vara ärftlig, medicinskt, mekaniskt eller kemiskt håravfall och det är så många som 70 % av hela den manliga befolkningen som någon gång har tappat hår. Om du inte vill gå omkring och vara tunnhårig eller skallig, så besök håravfall.tv och beställ en OYEZ. Det är en hårdel eller hårersättning som kan stylas och klippas precis som ett vanligt hår.

Beställ en OYEZ

Beställ OYEZ på oyez.se:

Gör din beställning, ladda upp eller maila ett foto på dig själv. Mät sedan längden från där din tunnhårighet börjar i nacken fram till fyra fingrar från näsroten, samt bredden på din tunnhårighet. Sedan klipper du lite av dit eget hår och skickar in det till OYEZ. De kommer att ta ditt hår och göra en analys på det och sedan matcha det så att ditt hår tillverkas att se ut som ditt eget.

Varför tappar man håret?

huden.se kan man läsa om olika typer av orsaker till varför man tappar hår. Dels kan det bero på en eller flera hudsjukdomar men håravfall kan även ske utan att man har en hudsjukdom i hårbotten. En av de vanligaste håravfallen är så kallad diffust håravfall och det drabbas man vanligen efter att man haft en infektion av något slag så som lunginflammation eller om man precis fött barn. En typ av håravfall som kallad för manligt håravfall och ger män fläckar i panna och tunt på hjässan är oftast ärftligt betingat. Manligt håravfall kallas även Androgen alocepia och det drabbar både kvinnor och män, trots sitt namn.

10 Apr 2015