Mitt eget Narnia

På äventyr i vardagen

Få bättre sömn

Vi tillbringar runt en tredjedel av våra liv med att sova, eller ja i alla fall i sängen. Inte alla kan sova så bra. Det gäller att inreda sovrummet på ett bra sätt så att det är en plats där du kan varva ner och känna dig trygg i. Satsa gärna på att sätta upp rullgardiner, som mörklägger hela rummet. Du kan köpa rullgardiner Malmö. Tänk även på hur du placerar dina möbler. Sängen med sänggavel bör stå emot en vägg där du har uppsikt över dörren. 

Det är bra att ha ett sovrum med mycket syre. Ha gärna fönster öppet om natten om det går. Om du inte vill sova med öppet fönster kan det vara en god idé att vädra ordentligt några timmar innan du går och lägger dig.

Skapa sovro

Om du satsat på en skön säng så spelar det inte någon roll om du inte även satsar på bra täcken, kuddar och lakan. Fräscha lakan och ett skönt täcke gör susen för sömnen. Sover du oroligt kan ett tyngdtäcke skapa lugn.

Rensa även ditt sovrum från en massa onödiga prylar och undvik att ha en massa stök framme. Se även till att rensa med all elektronik. Inred sovrummet i lugna färger, på väggar och även annat. Se även till att ta in växter i sovrummet, det ger bättre luft samt är trevligt att titta på. 

När det gäller lampor och belysning, ha ett mjukt ljus. Det ger ett bättre lugn inför natten.

19 May 2021