Mitt eget Narnia

På äventyr i vardagen

Få ström via bilens batteri

Något du kan satsa på, det är en så kallad inverter. Den kan du sedan ha för att omvandla ström till den sorts el du har behov av? Det heter även växelriktare, läs mer här om det. En inverter kan man ha på sitt företag, inom industrin, men även hemma. Dene kan omvandla strömmen och fungerar som ett slags batteri kan man säga. Du har alltid nära till ett eluttag om du har en inverter. Med hjälp av den kan du omvandla strömmen i ett eller flera bilbatteri till 230V. Smidigt att ha med i husvagnen om du vill se på tv och det inte finns el på campingen.

Alltid el ute i husbilen

Du kan ha med en inverter i husbilen så att du alltid kan koka kaffe, ladda mobilen, se tv med mera även om du inte ställt dig på en campingplats. På campingplatser finns det ju eluttag, men det kan vara svårt hitta ute om du vill stanna på en random plats.

Ett annat smart sätt annars för husbilen att få el, det är att sätta solceller på den. Med solceller har du alltid elen med dig. Det eftersom att den skapar det via solen. Solceller är ett miljövänligt sätt att skapa el på. I längden så sparar du en hel del pengar på det. Det är inte fel att satsa på det både hemma och på husbilen.

Hos Inverterbutiken hittar du både växelriktare solceller samt att de även har batterier av olika slag.

19 Nov 2021