Mitt eget Narnia

På äventyr i vardagen

Fantastiska platser i Sverige

Idag är det många som bokar flyg och åker hundratals mil för att komma iväg på semester. Det är inte ett måste tycker jag, eftersom att vi här i Sverige har en massa fina platser som är väl värda ett besök. Ett ställe jag gillar, det är Skåne. Jag brukar bo på ett hotell i Mölle när jag är där. Skåne är jättevackert, allra mest om sommaren men det har sin charm även på vintern. Sedan finns det flera andra platser i Sverige som jag tycker alla borde se, någon gång i livet.

Platser i Sverige du inte ska missa att se

Marstrand, Bohuslän är faktiskt en plats som många gånger har blivit framröstad till en av Sveriges vackraste platser. Det ligger vackert med fin natur, men är även nära till Göteborg stad, 35 minuter bort.

Fårö, Gotland är en annan plats som jag tycker är ett måste. Du åker enkelt till först Gotland med färjan, sedan åker du längst upp i norr och tar Fåröfärjan som avgår från Fårösund över till Fårö. Här finns vackra sandstränder och unik natur. Missa inte alla kända raukar som Digerhuvud och Gamla hamn, eller åk förbi Ingmar Bergmans hus.

Abisko, Lappland är en magisk plats att åka till. Missa inte Abisko nationalpark som har en flora som är bland de artrikaste i fjällen. Sedan är det ett måste att se norrskenet, det kan du göra på du Aurora Sky Station.

Sedan andra "måste-platser" är Stockholms Skärgård, Södermanland och Uppland, Visby, Gotland, Rättvik och Siljan, Dalarna, Tännforsen, Åre, Jämtland, Höga Kusten, Örnsköldsvik-Kramfors, Ångermanland, samt Ishotellet, Jukkasjärvi, Lappland

26 Dec 2019