Mitt eget Narnia

På äventyr i vardagen

Jobba som konsult?

Jobb, det är ju något alla eftersträvar att ha ett bra sådant. Ibland är det inte så enkelt att få ett vanligt jobb, med heltidsanställning. Det kan bli halvtid, vikariat eller annat. Det man dock kan göra, det är att testa på att vara egen företagare eller köra frilans. Det finns ett enkelt sätt att göra det på och det är att gå via ett konsultbolag. Det går att göra oavsett om du är egen företagare eller vill vara anställd via konsultbolaget. Då hyrs du ut till olika ställen via dem. Idag finns det flera typer av konsultbolag, men de flesta fungerar på liknande sätt.

Testa olika branscher

En mycket stor fördel att jobba som konsult via ett konsultbolag är att du kan få testa på en massa nya saker. Att jobba som konsult kallas ibland att man är giggare och tar ett gigjobb. Du kan testa på olika uppdrag på olika arbetsplatser, och ibland kan du få stanna kvar på ett enda och även anställas av dem om det är vad du och de vill. 

Mer erfarenhet

Genom att ha möjligheten att testa olika arbeten, yrken och arbetsplatser så får du mer erfarenhet. Det gör att du kan bygga upp ditt cv på ett bra sätt. Du kan på så vis utveckla dig en hel del. Det är en stor frihet i att jobba som konsult via ett konsultbolag, så testa det! Du kommer inte att ångra dig. 

19 Jun 2020