Mitt eget Narnia

På äventyr i vardagen

Ni glömmer väl inte mors dag?

blommor på mors dag

I slutet av maj är det åter dags igen för mors dag. Den där särskilda dagen då vi i Sverige firar alla våra mödrar. Om du vill ha tips på morsdagspresent, kika in hos Presenttipsaren. Det är inte fel att ge sin mamma en present på denna dag för att visa att man uppskattar henne. Exakt vad man ska ge, är lite beroende på. Många yngre barn kan tillverka egna saker, teckningar med mera. Är man äldre så kanske det kan vara bra att köpa något hon verkligen vill ha. Kanske en växt till trädgården, inredningsprylar, en middag ute på stan eller andra saker du vet att hon tycker om.

Viktigt med uppskattning

Det är viktigt att visa att man uppskattar sina föräldrar, inte bara på mors dag och fars dag. Utan även annars. Men det måste inte alltid vara med gåvor eller presenter då, vid de tillfällena. Utan det går ju att visa sin uppskattning på en massa andra sätt. Att hjälpa dem handla, eller klippa gräset eller såna saker. 

Mors dag

Mors dag firas den sista söndagen i maj. Dagen kom till i Sverige i början av 1900-talet, men har vissa historiska motsvarigheter i Europa. Denna dag spreds i USA, då det var en amerikanska vid namn Anna Jarvis som 1905 på årsdagen av sin egen mors, Ann Jarvis, bortgång ville hedra dennas minne. Den 10 maj 1908 hölls en gudstjänst med fokus på fjärde budet och moderskärlek. Kyrkan pryddes av Jarvis själv och till alla besökare delades vita nejlikor ut, moderns favoritblomma.

21 Apr 2019