Mitt eget Narnia

På äventyr i vardagen

Om strömmen går, så kan du ha el ändå

Det är rätt surt om strömmen går hemma och man får sitta där i totalt mörker, utan att kunna göra något. Men, satsar man på att köpa hem ett elverk, så kan man lösa att få ström ändå. Det är rätt smart. Den kan man ju även ha till annat, när man åker och campar till exempel. Det finns idag flera olika sorters elverk som till exempel  Inverterelverk, Bensinelverk, Duel Fuel-elverk samt Dieselelverk. Det är bra att välja det som passar de behov du har. 

Vad gör man om strömmen går?

Om strömmen bara helt plötsligt går hemma hos dig, så ska du allra först kolla av din elcentral eller proppskåp. Det kan vara ett en propp har gått eller att det är ordfelsbrytaren som har slagit av. Om så är fallet byt propp, eller slå på brytaren igen.

Strömmen kan dock ha gått på grund av andra orsaker såsom oväder, grävarbeten eller liknande. Ofta får man information om vad som felar via sitt elbolag. Om strömmen gått och du inte vet när den kommer tillbaka, se till att ha bra saker hemma så som fickklampa, batterier, stearinljus, tändstickor, batteridriven radio, powerbank och så vidare. Fyll även upp vatten i flaskor och stäng till dörrarna till rummen som inte används, för att spara på värmen. 

Sedan som sagt, satsa på att köpa ett elverk, så att du kan ha el ändå, även om strömmen går. Då kan du ju ladda mobilen, se på tv med mera. 

1 Oct 2020