Mitt eget Narnia

På äventyr i vardagen

Regler kring sommardäck

När det kommer till både sommardäck och vinterdäck så finns det lagar och regler som styr dels när de ska sitta på bilen, men även hur skicket på dem ska vara. Hos Nordendäck.se hittar du lagliga sommardäck som följer sommardäck och dess regler. Sommardäck ska sitta på mellan 16 april och 1 december. Mönsterdjupet får inte vara under 1,6 mm och helst bör de vara över 3 mm för att vara helt säkra. Köper du helt nya sommardäck så är det bra att satsa på däck med ett mönsterdjup på 8-9 mm.

Köp lagliga sommardäck på nätet

Nordendäck har ett stort sortiment av sommardäck på sin hemsida som de kan erbjuda dig till bra priser, men utan att tumma på kvaliteten. Deras däck kommer från kända tillverkare så som Nokian, Michelin, Continental och Goodyear. Utöver sommardäck erbjuder de även:

Se till att du alltid har rätt sorts däck som passar din bil. Du kan i den instruktionsbok som medföljer bilen läsa dig till vad som rekommenderas. Du kan hos Nordendäck sedan söka fram rätt sorts däck antingen via dimensioner eller så söker du med hjälp av modellen på bilen. Dessutom kan du fylla i ditt registreringsnummer för att få fram de däck som passar just din bil. Enklare än så här kan det ju inte bli! Tar du dessutom hand om dina däck så håller de flera säsonger.

Däck och historia

Om du är intresserad av däck och sådant för övrigt så är Wikipedia en ypperlig sida. Där kan du lära dig mer om däck och dess historia. Dessutom vad de olika däckmärkningarna betyder och vikten av att man har rätt storlek till bilen man använder. Du kan även lära dig mer om hastighetsindexering för bildäck och mycket mer!

26 Jan 2015