Mitt eget Narnia

På äventyr i vardagen

Vem gillar egentligen att städa?

Vem blir glad av att städa egentligen? Eller ja, efter är man ju glad att man har ett rent hem, men just att städa, det är ju så tråkigt. Sedan finns det ju i och för sig dom som tycker om att putsa och feja hela tiden och det är ju bra för dem. Om man inte gör det så kan man ju anlita en städfirma. Som Jourstäd Sverige till exempel. Om du ändå vill försöka dig på att städa och få det vara lite roligare, så finns det små smarta genvägar att ta till!

Smarta genvägar när du städar

Nu menar jag inte att man ska fuska med städningen, utan mer göra fler saker samtidigt eller ta till smarta knep. En bra sak att göra till vana är att du alltid tar med prylar så snart du rör dig i hemmet. Allt ska ju vara på sin plats, men hamnar ofta i fel rum. Ta med dig från vardagsrummet ut i köket om du ändå ska dit och hämta nåt. Att diska medan du lagar mat är även det smart, du utnyttjar då tiden på bra sätt. 

Se till att förvara städprylarna där du använder dem så slipper du springa efter dem. Ha det du behöver i badrummet just i badrummet, för då är chansen större att du städar där om du slipper hämta rengöring en trappa upp i städskåpet. 

En timer är bra med, så kan du städa så mycket du hinner på en viss tid. 

8 Jul 2020