Mitt eget Narnia

Jag besöker det när jag letar intressanta företag

Regler kring sommardäck

26 jan 2015

När det kommer till både sommardäck och vinterdäck så finns det lagar och regler som styr dels när de ska sitta på bilen, men även hur skicket på dem ska vara. Hos Nordendäck.se hittar du lagliga sommardäck som följer sommardäck och dess regler. Sommardäck ska sitta på mellan 16 april och 1 december. Mönsterdjupet får inte vara under 1,6 mm och helst bör de vara över 3 mm för att vara helt säkra. Köper du helt nya sommardäck så är det bra att satsa på däck med ett mönsterdjup på 8-9 mm.

Köp lagliga sommardäck på nätet

Nordendäck har ett stort sortiment av sommardäck på sin hemsida som de kan erbjuda dig till bra priser, men utan att tumma på kvaliteten. Deras däck kommer från kända tillverkare så som Nokian, Michelin, Continental och Goodyear. Utöver sommardäck erbjuder de även:

  • Vinterdäck
  • Fälgar
  • Dubbdäck
  • Kompletta hjul

Se till att du alltid har rätt sorts däck som passar din bil. Du kan i den instruktionsbok som medföljer bilen läsa dig till vad som rekommenderas. Du kan hos Nordendäck sedan söka fram rätt sorts däck antingen via dimensioner eller så söker du med hjälp av modellen på bilen. Dessutom kan du fylla i ditt registreringsnummer för att få fram de däck som passar just din bil. Enklare än så här kan det ju inte bli! Tar du dessutom hand om dina däck så håller de flera säsonger.

Däck och historia

Om du är intresserad av däck och sådant för övrigt så är Wikipedia en ypperlig sida. Där kan du lära dig mer om däck och dess historia. Dessutom vad de olika däckmärkningarna betyder och vikten av att man har rätt storlek till bilen man använder. Du kan även lära dig mer om hastighetsindexering för bildäck och mycket mer!

Pallyftare och andra lyftredskap

26 jan 2015

Ergonomi, är något du som arbetar på ett lager eller i verkstad måste tänka på särskilt mycket. Ergonomi är för all del lika viktigt på vilken arbetsplats du än kan tänkas ha, från ett stillasittande kontorsjobb till ett rörligt jobb. Ergonomi för dig som jobbar på lager eller i verkstad skiljer sig lite åt mot den ergonomi en kontorsabetare måste ha. Han eller hon behöver röra på sig, inte sitta still och ha ett höj och sänkbart skrivbord och rätt anpassad sittställning framför sin dator. En verkstadsarbetare eller en lagerarbetare kan tänka ergonomiskt genom att använda smarta produkter så som pallyftar eller smarta lyftbord, som gör det lättare för dig och som dessutom besparar dig från att göra olika tunga lyft. Lagergiganten har ett stort utbud av dessa produkter.

När det gäller lyftredskap

Om du kikar på lyftredskap.net så kommer du se ett stort utbud av olika ergonomiska hjälpmedel som du kan tänkas ha behov av när du arbetar. Exempel på smarta lyftredskap är:

 

  • Fattång
  • Gripaggregat
  • Lyftbord
  • Lyftbordsvagnar
  • Verkstadskranar

Genom att du använder dig av lyftredskap och pallyftar så sparar du på din kropp. Du slipper riskera att skada dig och ditt arbete blir så mycket enklare med hjälp av rätt sorts produkter. Om du dessutom ser till att komplettera din arbetsplats med ytterligare lager och verkstadsinredning från Lagergiganten så får du en effektivare arbetsmiljö. Dessutom ordning och reda.

Lagergiganten erbjuder ett av Sveriges största sortiment just inom inredning för lager och verkstäder. Det är enkelt att beställa via deras hemsida och skulle du ha några frågor kring utbudet eller behöver ha hjälp med att beställa så finns kundtjänst på plats både via telefon och mail. Om du är intresserad av att få ta del av förmånliga erbjudanden varje månad så ska du se till att prenumerera på nyhetsbrevet.